Samen sterk en zichtbaar

Esther van den Bor – De wereld waarin ik leef houdt niet op bij mijn voordeur. Ook de straat, de openbare ruimte van mijn dorp, het Groene Hart, ‘verweggistan’, zijn de ruimten waarin ik me beweeg. Die wil ik mooier, beter, socialer, duurzamer  maken. Ik kies daarvoor manieren die bij mij passen, die me in de gelegenheid stellen om daadwerkelijk iets te doen. Schrijven, praten, samenbinden, doen. Maar het moet wel resultaat opleveren, al is dat vaak pas op lange termijn zichtbaar of merkbaar.

Wat ik merk is dat ik als eenling ideeën kan hebben. Maar het uitvoeren moet met anderen samen. Omdat je elkaar aanvult en versterkt. Omdat je van elkaar leert en inspiratie krijgt. Omdat het samen veel gezelliger is om bezig te zijn met grote thema’s als klimaat, milieu en duurzaamheid.
Stichting Groene Hart zou voor alle inwoners van het Groene Hart een platform kunnen zijn. Waar je elkaar vindt en gezamenlijk werkt aan het behoud van dat mooie stuk nabij gelegen leefwereld. Niet als eenling, maar samen sterk en zichtbaar. Samen een netwerk en een stevig fundament vormend zodat we gelijkwaardig partner zijn bij het afwegen van de grotere belangen van Nederland. We moeten immers blijven werken aan een Groen Hart met een mooie en gezonde toekomst waar we nog lang goed kunnen (samen)leven.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *