Het Groene Hart vraagt om aandacht

Ron Gast, voormalig voorzitter SGH – PING!  Maandagmorgen 8.30 uur piept mijn mail van het Groene Hart. Elke week en dat al jaren lang is dat geluid onmiskenbaar: het Groene Hart vraagt om aandacht!

Honderden bestuurders, ambtenaren en vrijwilligers werden en worden geattendeerd op datgene wat zij zonder er over na te denken als volstrekt normaal ervaren, namelijk de unieke omgeving waarin zij wonen en werken. Holland op z’n mooist.

Logisch dat Stichting Groene Hart daar keer op keer op wijst en de inzet van allen vraagt. Artikelen over gebeurtenissen, politieke keuzen en bestuurlijke besluiten komen aan de orde. Niet om lastig te zijn maar waakzaam. Niet om mensen onheus te bejegenen, maar om hen positief-kritisch te volgen. De Groene Flits is er immers om ontwikkelingen te signaleren en om de juiste keuzen te bevorderen.

Elke week weer. Inmiddels jaar-in jaar-uit. 600 keer.

Door en voor mensen met meer dan een Groen Hart: een Gouden Hart!
Een moment om even stil bij staan.