Innovatie in de bouw

Esther van den Bor

Reclame voor een event
Van 17 – 19 april vindt in de Rai in Amsterdam een grootschalig event plaats van bouw en vastgoed. Deze sector is in beweging. En niet zo’n klein beetje. Op dit event worden maar liefst 120 innovatieve ideeën en concepten aan de beursgangers gepresenteerd.
Daarnaast zijn er 10 meest succesvolle voorstellen genomineerd voor een innovatie prijs The innovation challenge 2018. De inzendingen zijn door de jury beoordeeld op impact, schaalbaarheid, vernieuwingsgraad en klantwaarde.

Wat opvalt
Mij valt het op dat de meeste van deze 10 prijsgenomineerde innovaties zijn ontwikkeld door meerdere bedrijven die samenwerken vanuit ieder hun eigen expertise. Gecombineerde kennis, gebundelde afstemming zodat een geïntegreerd systeem ontstaat, samenwerking die verder gaat dan een mooi product.
Technische ontwikkelingen die ons bouwen en wonen duurzamer maken. Dat is wat we moeten hebben.
Een oproep is wel op zijn plaats. Ga vooral kijken op dit event en wordt geïnspireerd door de innovatiekracht van Nederlands bedrijfsleven. Maak daarna vooral gebruik van deze producten. Zet de vernieuwing niet op slot. Laten we zorgen dat de producten niet op een plank blijven liggen omdat het nu even te duur is of te ingewikkeld “anders dan wat we altijd al doen”. Ook hier is samenwerking van de markt van vraag en aanbod een vereiste.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *