De bieb onder water

Een verhaal over de Oude Hollandse Waterlinie – Water als wapen

We spreken 1672, het Rampjaar. De Franse Zonnekoning Lodewijk XIV valt met zijn gigantische leger ons land binnen. Het volk is redeloos, de regering radeloos en het land reddeloos. Maar dan: De Hollanders hebben een geheim wapen… ‘De Waterlinie’.

 

 

De bieb onder water
In een tentoonstelling, speciaal gemaakt voor bibliotheken, leggen wij het verhaal uit achter dit geheime wapen van de Hollanders. Deze expositie van zeven infozuilen met duidelijke informatie en achtergronden, een interactief sprekend schilderij waarop de Zonnekoning zijn verhaal vertelt, een serie boeken ter inzage voor jong en oud en een collectie objecten, neemt je mee terug in de tijd. Van 20 januari tot 8 maart 2018 zal deze tentoonstelling in de bibliotheek Woerden te zien zijn. Na 8 maart reist de expositie verder langs diverse bibliotheken in de regio van de Oude Hollandse Waterlinie.

Bezoek de bibliotheek
Kom langs bij de bibliotheek in Woerden en leer over deze spannende episode uit onze Vaderlandse Geschiedenis. Tevens worden er extra activiteiten georganiseerd. Zo vindt er op woensdag 31 januari 2018 van 13.30 tot 16.00 uur in de bibliotheek Woerden een Minecraft Workshop voor kinderen plaats. Het maximum aantal kinderen dat kan deelnemen is 16. Aanmelden kan via m.bakhuizen@ohwl.nl. Na de workshop is er van 16.00 tot 17.00 uur een feestelijk samenzijn met een hapje en een drankje. U bent hiervoor van harte uitgenodigd ook zonder deelname aan de workshop. Kijk voor meer informatie op www.biebonderwater.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *