Groene Hart Kampioenenkaart

Om te vieren dat de verkiezing van het Groene Hart Streekproduct 10 jaar bestaat is de Groene Hart Kampioenenkaart uitgebracht. Op de kaart zijn alle winnaars en finalisten te vinden van de afgelopen 10 jaar.

Afgelopen dinsdag 28 november is in Gouda bij restaurant Jean Marie de kaart gepresenteerd en uitgereikt aan Jan Kooijman, jaren actief met de promotie van streekproducten en aan Edwin Veldhuizen als vertegenwoordiger van de Coöperatie Streekproducten Groene Hart die zich met de verkoop en promotie van de Groene Hart streekproducten bezighoudt.

De kaart is verkrijgbaar bij de winnaars en de finalisten op het erf, in de landwinkels in het Groene Hart, Hoogvliet supermarkten, Rabobanken in het Groene Hart, gemeente Nieuwkoop, Slow Food Groene Hart en de infowinkel Groene Hart.

De kaart is uitgereikt door Bart Crouwers, bestuurslid van de Stichting Groene Hart. Hieronder volgt een ingekorte versie van zijn verhaal daarbij.

Streekproducten zijn de juwelen van het Groene Hart. Omdat de grondstoffen uit het Groene hart komen, omdat ze gemaakt zijn door gepassioneerde ondernemers uit het Groene Hart en omdat ze op een duurzame manier zijn geproduceerd.

De lancering van de Groene Hart Kampioenenkaart, waarin finalisten en winnaars van tien jaar streekproductenverkiezing zijn te vinden – is een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van de streekproducten. Een ontwikkeling waarin Jan Kooijman van Groene Hart Streekproducten (voorheen Groene Hart Kloppend Hart) een belangrijke rol heeft gespeeld, met name door een ESP-licentie in de wacht te slepen: Groene Hart streekproducten dragen het keurmerk Erkend Streekproduct. Ik vind het ook een belangrijke stap dat de Groene Hart Coöperatie zich met Groene Streekproducten heeft verbonden. Zo’n dertig ondernemers gaan er zich samen sterk voor maken dat steeds meer ambachtelijk geproduceerde streekproducten uit het Groene Hart, hun weg vinden naar de consument.

Streekproducten zijn lange tijd nevenproducten geweest, in de marge van de massa. Maar het getij is aan het keren. Kwaliteit en duurzaamheid worden hoog gewaardeerd. De consument heeft steeds meer belangstelling voor producten met een verhaal. Ik hoop dat ambachtelijk en duurzaam geproduceerde streekproducten in de toekomst de hoofdproducten worden van het Groene Hart.

 

 

This article has 3 comments

 1. Juerd van der Burgt Reply

  Beste redactie, leuk dat jullie de Kapmipoenenkaart weer op de kaart 😉 zetten, alleen de foto is van de oude kaart. Rebecca de Boer heeft de kaart bedacht en samen met Slow Food Groene hart ontwikkeld. De nieuwe kaart is aangevult met (h)eerlijke adressen van van de periode 1014 t/m 2017

 2. Buitenplaats De Blauwe Meije Reply

  Beste Redactie,

  Dit is de eerste kaart die uitgegeven is boven uw artikel naar idee van Rebecca de Boer Buitenplaats De Blauwe Meije 1 van de winnaars van de streekproduct verkiezing.

  Slow Food Groene Hart Joke Eek heeft de kampioenenkaart verder vorm gegeven met ook de 2e uitgave nu 10 jaar Groene Hart streekproduct verkiezing en veel meer heerlijke maar ook eerlijke producten.
  Wij gaan door en zetten het Groene Hart van Holland met deze heerlijkheden puur en eerlijk op de kaart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *