Dag van de Stilte opmaat voor komend symposium

In de aanloop naar het komende symposium kreeg het project Geluid van de Stilte vorige week diverse keren aandacht. Eerst bij het fluistervaren over de Vlist op zaterdag 28 oktober. Bij deze Haastrechtse Nacht van de Nachtactiviteit was een mini-expositie in de hal van het Gemaal opgesteld en opvarenden beleefden de stilte van de Hooge Boezem tijdens het éénmalige elektrische varen over dit slingerende veenriviertje.

Daags erna was het de Dag van de Stilte. Op een prachtige locatie in Amersfoort was de landelijke samenkomst in het VlinderHuys. Ook hier was Stichting Groene Hart met haar expositie vertegenwoordigd. Er waren diverse stilteactiviteiten. Vanwege de Dag van de Stilte en de Nacht van de Nacht is recent een stilte-ervaringsapp ontwikkeld. Op deze gratis te downloaden MoSART-app kon je afgelopen weekend aangeven waar je was en wat je ervoer op de stilteplek die je bezocht.

De door de app geregistreerde gegevens worden als onderzoeksresultaat op het komende Stiltegebiedensymposium ‘Oog, oor en hart voor stilte(gebieden)’ op 29 november gepresenteerd in het Provinciehuis Noord Holland te Haarlem.

Links
MoSART-app
Dag van de Stilte 
Nacht van de Nacht
Stiltegebiedensymposium 
Stilteplek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *