Stichting Groene Hart weg uit station Woerden

De Stichting Groene Hart vertrekt per 1 oktober uit station Woerden. Half augustus kreeg de stichting van NS Stations, de vastgoedorganisatie van NS,  te horen dat de huur wordt opgezegd. NS Stations heeft een projectontwikkelaar gevonden die de beide vleugels op de eerste en tweede verdieping wil ontwikkelen. Projectdirecteur Bernt Feis weet niet wie die nieuwe projectontwikkelaar is; mogelijk wordt het plan van het Amsterdamse Lloyd Hotel voor de bouw van hotelkamers weer van stal gehaald.

4 miljoen passanten per jaar

De Stichting exploiteert al sinds 2009 een zogenaamd Groene Hart Meeting Point in station Woerden. Het is een uitstekende zichtlocatie, zegt Feis, want per jaar passeren zo’n 4 miljoen mensen het station. In die acht jaar heeft de Stichting hier duizenden bezoekers ontvangen, zoals burgemeesters en wethouders,  Kamerleden  en zelfs een oud-minister. “Het leukste bezoek was in 2015, toen een gemeenteraadsdelegatie uit Sjanghai werd ontvangen. De Chinezen kwamen voor de bouw van een nieuw luchthaven, maar bleken vooral geïnteresseerd in de waterhuishouding van het Groene Hart. Het ging alleen maar over polders en water,” vertelt Feis.

Houttuinlaan 4

Per 1 oktober verhuist de Stichting samen met Programmabureau Oude Hollandse Waterlinie naar het kantoor aan de Houttuinlaan 4, naast de parkeerplaats. Dit gebouw ligt binnen 5 minuten lopen vanaf het station zodat de Stichting zijn OV-uitstraling behoudt.

This article has 2 comments

  1. R.S. Le Poole Reply

    Alweer een ‘anonieme’ projectontwikkelaar?!
    Blijkbaar ontgaat die ‘beroepsgroep’ ook zelf niet hoe abject hun inspanningen meestal zijn.

  2. magda hensen Reply

    Wat een korte termijn om de huur op te zeggen. Er zit vast een geld opleverende zaak achter. Gelukkig hebben jullie nu al en andere locatie gevonden. Sterkte met de verhuizing!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *