Bewust kopen in supermarkten

Esther van den Bor – Keurmerken worden vaker gekocht

De Monitor Keurmerken Retail van onderzoeksbureau IRI laat zien dat de verkoop van voeding met een duurzaamheidsclaim al jaren lang stijgt. In 2015 groeide dit segment al met 16% en de groei zette zich in 2016 nog sterker door. Het gaat inmiddels om zo’n 3 miljard euro aan omzet in alle supermarkten.

Vooral de onafhankelijk geborgde keurmerken, ASC, MSC, Beter Leven, Biologisch, Fair Trade/Max Havelaar, Rainforest Alliance, UTZ, Label Rouge of Milieukeur worden vaker door de consument gekozen. Ten opzichte van vorig jaar is dat een stijging van 27%, en het aandeel stijgt tot 12 % van de totale omzet in supermarkten. Duurzaamheid in voeding wordt een factor van belang! Dit heeft tot gevolg dat de supermarktketens zelf en de A-merken zich zelf meer inspannen om het aanbod uit te breiden en zelfs te vervangen voor ‘verantwoorde producten’. Een duurzaamheidsclaim plus keurmerk is IN.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *