Meer subsidies voor duurzame energie

Esther van den Bor – Investeringssubsidie Duurzame Energie wordt iets gewijzigd én verhoogd. 

Per 1 juli a.s. is de regeling ISDE voor particulieren en zakelijke gebruikers ook beschikbaar voor gemeenten, provincies en openbare lichamen. Nu is bijna 30 miljoen euro aangevraagd, met de verhoging tot 90 miljoen euro moeten we toch weer een mooie sprong kunnen maken naar een hoger percentage duurzame energie. Er is een aantal voorwaarden veranderd, het is dus zaak om eerst op de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland te kijken voordat u gaat plannen maken.

Vooral op duurzame warmte
De regeling richt zich met name op duurzaam opgewekte warmte. Denk daarbij aan zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels. Juist in de warmtevoorziening is de aanschaf van deze installaties voor kleine projecten relatief duur. De overheid (ministerie van Economische zaken) stimuleert met deze regeling dat huizen en bedrijven minder gas en meer duurzaam opgewekte warmte gaan gebruiken. Daarmee wordt energie bespaard en de CO2-uitstoot teruggedrongen. We laten Groningen niet zakken. Maar dan moeten we zelf wel maatregelen nemen. Met een duwtje in de rug vanuit de rijksoverheid komt u toch ook in actie.

This article has 1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *