Voedslefamilies

Esther van den Bor – Bundelen van ideeën en krachten
Voedsel is van iedereen en voor iedereen. Totdat het allemaal uit een potje, zakje of de supermarkt komt.
Maar het kan ook wel anders. In Zuid Holland is een vernieuwingsnetwerk ontstaan. Lokaal, duurzaam, gezond en betaalbaar. Zo willen we ons voedsel op het bord!
Maar dat ligt helaas niet zo eenvoudig. Bestaande patronen, geld verdienen zonder te kijken naar gevolgen op langere termijn, gemakzucht en de macht van de grote inkopers maakt dat op elk niveau in de maatschappij moet worden ‘vernieuwd’. Daarom was er op 11 mei jl. een bijeenkomst georganiseerd waarbij vele partijen uit de voedselketen met elkaar in gesprek gingen. Ideeën, perspectieven en praktijken voor een duurzame voedselketen werden uitgewisseld en aan elkaar verbonden.

Eten maken waar je blij van wordt
Bij Koppert Cress kregen we een voorproefje van hoe eten smaakt waar je blij van wordt. Goed! Op het gebied van gezond eten moeten we ook meer gebruik gaan maken van de kracht van planten. Misschien helpen die ons vitaler te worden.
We hebben natuurlijk de hele keten nodig voor deze transitie van onze voedselketen. De bodem, de verrekening van werkelijke kosten, nieuwe producten, duurzaam en diervriendelijk, gezonder maken van de stad waren een aantal pitches die voorbij kwamen. We moeten nog veel leren van elkaar. Maar de eerste aanzetten zijn er en wijzen naar mooie mogelijkheden voor een sterke, duurzame voedselketen. Laat je inspireren en sluit je vooral aan bij de warme gastvrijheid van de voedselfamilies.

http://www.voedselfamilies.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *