Win een vaartocht – Prijsvraag viering 350 jaar Oude Hollandse Waterlinie

In het Rampjaar 1672 werd op plaatsen in het Groene Hart hevig gevochten tussen het Franse leger en de Republiek. Zwammerdam, Bodegraven en Nieuwerbrug hadden daaronder zwaar te lijden. De polders werden onder water gezet waardoor de troepen van Koning Lodewijk XIV niet meer verder konden en het gebied werd gered door de Waterlinie. In 2022 bestaat de Oude Hollandse Waterlinie 350 jaar en dat willen wij graag met u vieren.

Op welke manier zou ú dat willen doen? Wij nodigen u uit om een leuk idee of activiteit voor deze jubileumviering te bedenken en maak daarmee kans op deelname aan een vaartocht langs de Rampjaarroute. Op  22 april aanstaande vaart Prins-stadhouder Willem III dwars door de frontlinie. De boot gaat vanuit Woerden via het hoofdkwartier in Nieuwerbrug, Fort Wierickerschans, de sluis in Bodegraven, via het verwoestte Zwammerdam naar Nieuwkoop. Ervaar tijdens deze tocht de geschiedenis en natuur van de Waterlinie. Stuur uw idee voor 6 april a.s. naar contact@groenehart.info en maak kans op twee plaatsen aan boord.

This article has 1 comment

  1. Joke Eek Reply

    Goedemorgen waterlinie team,

    Als ik dit zo lees komt bij het idee op om de forten te verbinden met bier. Bier rijpt uitstekend in de forten. Sommige forten worden al ingezet als brouwerij, opslag, bierlokaal, etc. En bovendien in die tijd was bier het drinkwater van nu.
    Het 350 jarig bestaan vieren met o.a. een BirraMadre. Een informatieve reis langs de forten en waar mogelijk aanlanden voor een bier en bite. Lokaal gebrouwen bier, uitgelicht met verhaal (bier en fort), rondleiding, masterclass voor de professionals, proeverij met bijpassende bite, van producten uit de streek. Voor zo een eerste gedachte. Met hartelijke groet, Joke Eek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *