Industrieel erfgoed wandelexcursie

Op zondagmiddag 9 april organiseert de Stichting Groene Hart een wandeling met een industrieel karakter en wel in het gezellige stadje Gouda. Vooral bekend van kaas en kaarsen, maar er is meer te vertellen (en te zien) over de bedrijvigheid van vroeger. Denk aan de stroopwafel (in de 19e eeuw waren er meer dan 100 stroopwafelbakkers actief) en de pijp- en plateelindustrie. De wandeling gaat langs oude fabriekjes, arbeidershuizen, haven met historische schepen, sluizen en bruggen. Enkele industriële gebouwen hebben een nieuwe functie gekregen waardoor ze behouden blijven voor de toekomst; zo is er de Chocoladefabriek waar nu o.a. de bibliotheek in is gevestigd en de Lichtfabriek waar kan worden gegeten en gefeest! Kaaspakhuizen zijn verbouwd tot moderne loftwoningen en de voormalige garenspinnerij is nu een cultuurhuis. Kortom, genoeg te zien en te horen van de plaatselijke gids. Wandel mee en voel de energie van toen!

De wandeling duurt zo’n 1,5 uur en bij de prijs is een kopje koffie/thee met lekkernij inbegrepen.
Iedereen kan zich aanmelden maar donateurs van de stichting betalen € 12,50 i.p.v.  € 13,75

Meld u aan via contact@groenehart.info  waarna u alle info ontvangt over de wijze van betalen en het verloop van de middag.

This article has 1 comment

1. A. van der Wende Reply

Waarom houden jullie niet de zondag als rustdag aan. Organiseer excursies op zaterdag. Dan kan iedereen meedoen!