Fairtrade Proeverij

Esther van den Bor – Aandacht vragen voor fairtrade producten is nodig omdat nog te weinig consumenten de feitelijke stap naar eerlijke producten zetten. Het aandeel ecologische en fairtrade producten dat wordt verkocht in de supermarkten stijgt gestadig. Steeds gemakkelijker is een steeds breder assortiment te vinden in de schappen.

Valentijns Proeverij
Vaak klinkt de verbazing wanneer ik vertel dat er veel meer te koop is dan bananen en koffie. Daarom organiseerde de werkgroep Fairtrade in Bodegraven-Reeuwwijk een proeverij. Heerlijke mengsels van kruiden en groenten met rijst, quinoa, noedels. Maar ook taart met mango en natuurlijk de chocolade werden als verwennerij aangeboden aan de gasten.

Een ruime opkomst. De aanwezigen zagen twee korte films waarin op een prettige manier duidelijk wordt wat het voordeel is van fairtrade coöperaties. Eerlijke prijzen, extra inkomsten voor scholing en betere werkomstandigheden, het delen van kennis om efficiënter en milieuvriendelijker te produceren.

We waren te gast in de Rokende Turf en John van Gemeren, directeur Watersnip, trok de lijn van de verre derde wereld landen door naar Nederland en onze eigen omgeving. Een eerlijke prijs voor melk met het EKO keurmerk draagt ook bij tot het vergroten van de kwaliteit van onze eigen omgeving en daarmee met een eerlijk en meer duurzame wereld. Je hebt als consument invloed!
Eerlijk en heerlijk gaat samen. Die conclusie namen de tevreden gasten mee naar huis.
Neem eens een kijkje in de WereldWinkels in uw eigen gemeente. Probeer thuis ook eens eerlijke producten en overtuig u zelf dat uw bijdrage telt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *