Streekproducten en Recreatie Samen een sterk duo

Uitnodiging voor recreatieondernemers en voor producenten van streekproducten
Datum: dinsdag 7 februari, aanvang 19.30 uur tot ca. 22.00 uur. Locatie: Groene Hart Atelier, De Ruygeborg Hoeve, Noordenseweg 23K, 2421 XW Nieuwkoop. Thema: Meerwaarde Groene Hart streekproducten voor de recreatie sector.

U bent van harte welkom op de bijeenkomst waar Groene Hart producenten van streekproducten en ondernemers uit de recreatiesector elkaar ontmoeten. “Kunnen streekproducten een betekenis hebben voor de recreatiesector?” Wij denken van wel. Om die betekenis vorm te geven organiseert Het Groene Hart Atelier (GHA) samen met Platform Recreatie en Toerisme( PReT) een bijeenkomst.

Er worden steeds meer streekproducten in het Groene Hart geproduceerd. Een aantal zijn gecertificeerd en als “Erkend Groene Hart Streekproduct” op de markt. Anderen zijn in ontwikkeling. U bent mogelijk een van die producenten. U hebt een product ontwikkeld en in de markt gezet via huisverkoop of via de supermarkt en alles er tussenin. Waarschijnlijk weet u ook wel dat het vermarkten van uw product niet altijd eenvoudig is. En over welke markt heb je het dan?

Het Groene Hart Atelier mikt op een (nieuwe) markt: de recreant. Daarom brengen we op7 februari a.s. zo veel mogelijk recreatie-ondernemers en producenten van streekproducten bij elkaar en nodigen u uit daarbij te zijn.

Vanuit de recreatie sector ligt er een vraag naar mooie, leuke en interessante producten. De gasten komen per definitie met goede moed naar het bedrijf. Ze zijn immers een dagje (of wat langer) uit. Naast de geboekte activiteiten is er altijd interesse naar de omgeving. Veel gasten zijn al snel positief verrast door de mooie natuurlijke omgeving van het Groene Hart. Als goede gastheer vertelt de ondernemer graag over het gebied. Bij dat verhaal hoort een logisch vervolg, namelijk de streekproducten. Voorheen was dat hoofdzakelijk de boerenkaas. Een pracht product. Maar er komen steeds meer producten bij die ook het verhaal ondersteunen. U heeft een product met betekenis. Een meerwaarde voor de gast en de gastheer/vrouw. En wat is er nu leuker om een product mee te nemen naar huis.

Tijdens de bijeenkomst op 7 februari a.s. komt uw verhaal en uw vraag aan bod. Uw product is meer waard dan het product zelf. Uw product helpt het verhaal te vertellen van Het Groene Hart. En daarmee promoot u ook uw gebied: het Groene Hart. Natuurlijk bent u in de gelegenheid om deze avond uw product te laten zien (en te laten proeven?).

De vraag van de recreatie ondernemer naar uw product met betekenis is de andere kant van de avond. Waarom zou een recreatie ondernemer eigenlijk streekproducten aanbieden?

Na de pauze krijgt u allen ruimschoots de gelegenheid elkaar te ontmoeten. Aan verschillende tafels zal u met elkaar in contact komen en misschien is dat het begin van een mooie samenwerking.

De avond wordt afgesloten met het delen van een aantal bevindingen met de andere gasten.

Programma:
19.30 uur: inloop met koffie
20.00 uur: welkom en inleiding door uw gastheer Marcel van Beek
20.05 uur: Een inspirerend verhaal over de vraag wat de meerwaarde is van een streekproduct voor de recreatieondernemer door Cor van Gelderen van PReT
20.15 uur: Waarom heeft mijn product meerwaarde voor de recreatie door Dr. Ir. R. de Bruin (René), secretaris van de stichting Streekeigen Producten Nederland (SPN)
20.25 uur: Tineke Bergmans van ‘Zoet, Zuur & Hartig’, producent van het Groene Hart Streekproduct 2016.
20.35 uur: Edwin Veldhuijzen, zuivelproducent de Veldhoeve, Groene hart Streekproducten coöperatie
20.45 uur: Pauze en verdeling van de tafels
21.00 uur: Kennismaking op basis van de geografie; deelnemers die bij elkaar in de buurt wonen/werken.
21.30 uur: Plenair gedeelte. Welke lessen kunnen we trekken uit deze avond. Wat is de opbrengst? Waar ligt de verbinding? En hoe kunnen we verbinden?
21.45 uur: afsluiting van de avond met een hapje en drankje (uit de streek natuurlijk).

Deze avond wordt u aangeboden door het Groene Hart Atelier (GHA). Het GHA is het kennisnetwerk en innovatiecentrum voor Groene Hart streekproducten en richt zich op innovatie in de voedselketen en wil het volgende bereiken:

• toename van de diversiteit van de streekproducten
  • toename en borging van de kwaliteit van de streekproducten
  • optimaliseren van de distributie van de streekproducten
  • professionelere aanpak productontwikkeling en afzet van de streekproducten
  • vergroten transparantie van de keten
  • kennisvergaring en verspreiding.

Door samenwerking met Stichting Groene Hart en Platform Recreatie en Toerisme Alphen aan den Rijn is deze avond voor gasten geheel gratis.

Het GHA bevindt zich op het terrein van De Zevensprong, Noordenseweg 23, 2421 XW Nieuwkoop. Wanneer u Nieuwkoop nadert volgt u de bruine borden met TOP (Toeristisch Overstap Punt) arriveert u op de juiste plaats.

Aanmelden voor de avond kan door een mail te sturen naar info@ruygeborg.nl met als onderwerp ‘streekproduct en recreatie’.